Villkor

Villkor

Avtal om konto

När du handlar på grusdirekt.nu ingår du avtal om att skapa konto på grusdirekt.nu. På ditt konto samlar vi din orderhistorik.

Kundtjänst och orderfrågor

Alla supportfrågor, såväl rörande hårdvara som mjukvara, skall i första hand ställas i forumet på forum.m.nu. Frågor som ställs i forumet besparar oss mycket arbete som i stället kan läggas på att ta fram nya spännande produkter!
Vi gör vårt bästa för att hjälpa till, men för mer avancerade supportfrågor hänvisar vi i vissa fall till tillverkarens support. Detta gäller även felsökning inför eventuell reklamation, då de flesta tillverkare har djupare kunskap om sina produkter och ofta kräver reklamationsgodkännande innan ett utbyte kan ske.

Fraktkostnad och leverans

Vi skickar alla beställningar med PostNord. Fri frakt med Posten MyPack vid beställning över 2000kr, annars kostar frakten 59kr. MyPack går till närmaste utlämningsställe.
Företagspaket kostar 129kr och levereras till företagsadresser.
Lätta beställningar med lågt värde kan skickas som 1:a-klassbrev till en kostnad om 0-39 kr (Sverige).
Beställningar kan även hämtas på plats utan extra kostnad.

Alla varor som går att handla finns i eget lager och beställningar skickas inom 1-3 arbetsdagar.

Skulle vi mot förmodan inte kunna leverera en order inom utlovad tid får du mail med orsak till förseningen samt ett nytt planerat leveransdatum – och du kan utan kostnad häva köpet och få pengarna tillbaka.

Betalning

Genom att bekräfta en order medges betalningsansvar för orderns innehåll samt eventuell fraktkostnad.
Privatpersoner betalar sina beställningar via Klarna
För att läsa villkor för Klarna Checkout klicka här
Företag betalar sina beställningar via
Bank/kreditkort (Avgift 0 kr)
Vi accepterar Visa och Mastercard. Alla transaktioner sker via en SSL-krypterad förbindelse och vår sambarbetsparner för kortbetalningar uppfyller kraven för PCI DSS. För att höja säkerheten både för oss och för dig som kund använder vi säkerhetslösningen 3DSecure.
Faktura (Avgift 0 kr)
Minsta belopp som faktureras är 500 kr. Om ingen avvikande fakturaadress anges skickas fakturan med leveransen. Fakturan kan även laddas ner via ditt konto i pdf-format så snart vi har skickat ordern. Betalning skall ske inom 30 dagar. Vid försenad betalning utgår påminnelseavgift med 60 kr. Dröjsmålsränta debiteras med 2,5% per månad. Vid fakturaköp tas en enkel kreditkontroll som inte syns i något register. Som privatperson/enskild näringsidkare får du en skriftlig kopia på den informaiton vi tagit del av. Vid utebliven betalning samarbetar vi med Visma Inkasso. Vid flera fakturaköp på kort tid kan ytterligare fakturaköp komma att stoppas tills tidigare fakturor har betalats.
Försäljning till minderåriga
Om du är under 18 år måste du ha målsmans tillstånd för att beställa från m punkt nu.

Ångerrätt

Som konsument (privatperson) har du 14 dagars ångerrätt från det att du tagit emot en vara vi har skickat till dig, även om förpackningen är öppnad. Observera att förpackningen ska brytas med minsta möjliga skada. Har produkten blivit skadad eller returneras i ej komplett skick så har vi rätt till att värdera hur stort säljvärdet minskat och dra bort detta belopp från returpengarna.

Innan du returnerar något till oss måste du kontakta oss, antingen via mail eller telefon. Du som kund står för kostnaden för returfrakten när du ångrar köpet. Återlämnande av produkt skall ske senast 14 dagar efter att du kontaktat oss om att du önskar nyttja din ångerrätt.
För att vi ska kunna identifiera returorsak för försändelsen samt ursprungsorder, fyll i och bifoga Konsumentverkets ångerblankett med din retur.
Vill du förenkla returen kan du köpa en returfraktsedel av oss, som levereras till dig per e-post.
Vi återbetalar/krediterar pengarna till dig inom 10 dagar efter att returen kommit till oss.

Returer skickas till:
m punkt nu Sverige AB
Skogslyckegatan 7
587 26 Linköping

Garanti & Reklamation

Vi lämnar ett års garanti på samtliga produkter. Om du får problem med en vara måste du kontakta oss innan du skickar in produkten – vi kan i många fall ge lösningsförslag för vanliga problem. Kan vi inte lösa problemet hänvisar vi i vissa fall till tillverkarens support för mer kvalificerad felsökning och RMA-godkännande.

Bor du i Sverige, Danmark eller Finland skickar vi utan kostnad ut en returfraktsedel så du slipper betala returfrakten. Väljer du att skicka en retur på annat sätt ersätter vi inte utlägg för returfrakt.

I det osannolika fallet att ett ärende skulle hamna hos ARN, Allmänna Reklamationsnämnden, följer vi deras rekommendation.

Säkerhet & Sekretess

Vi använder https, vilket innebär att allt du gör på m.nu sker över en krypterad förbindelse. m punkt nu är även med i Trygg E-handel som är en certifiering av Svensk Distanshandel som visar att vi når upp till deras krav kring säkerhet och trygghet.

Personuppgifter

Vi har ett samarbete med Klarna och använder oss av tjänsten Klarna Checkout. Genom att godkänna våra köpvillkor godkänner du även villkor för användning av Klarna Checkout. m punkt nu Sverige AB och Klarna behandlar dina personuppgifter för att kunna erbjuda dig en förenklad betalning via Klarna Checkout och för att kunna förenkla betalningsprocessen ytterligare nästa gång du använder Klarnas tjänster.
För fullständig information se vår integritetspolicy som du accepterar när du handlar och skapar ett konto på m.nu

Nyhetsbrev

När du handlar hos oss prenumererar du automatiskt på vårt nyhetsbrev. Du kan självklart enkelt säga upp din prenumeration när du får det första mailet.

Tryckfel

Vi reserverar oss för tryckfel, lagersaldofel och felaktigt prissatta varor. Vi förbehåller oss rätten att makulera eller korrigera felaktiga beställningar, men detta görs i största möjliga mån i samrådan med dig som kund.

Företagsinformation
Grusdirekt i Värmland AB
Valneviken 10
660 40 Segmon

Org. nr: 559015-8761